Kestävyys
Mottomme on jätteen vähentäminen, uusiokäyttö, ja kierrätys.
Listamme kunnioittaa ravintoloitsijoiden eteläeurooppalaisia juuria ja perinteitä.
Tarjoamme monipuolista ja herkullista ruokaa kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen, viihtyisyydestä tinkimättä.
Elmin raaka-aineista:
Annoksissa käytettävien kasvisten määrä on merkittävästi suurempi, kuin lihan. Luomu- ja biodynaamisesti viljellyt kasvikset tulevat lähialueiden maatiloilta. Käytämme kahden pientilan naudanlihaa, joiden vapaasti laiduntavat naudat syövät pelkästään luonnonmukaisesti kasvanutta niittyruohoa. Käytämme ainoastaan vastuullisesti pyydettyä kalaa ja mereneläviä. Suurin osa juomavalikoimastamme täyttää reilun kaupan tai luomuviljelyn kriteerit.
Jätteen vähentäminen
Keittiössämme ei käytetä kertakäyttömuovituotteita. Pyrimme vähentämään ruokahävikkiä käyttämällä samoja raaka-aineita lounaiden sekä illallisten valmistukseen. . Siivoustarvikkeemme ovat tarkoin valikoituja ja veden käyttö säännösteltyä. Energiatehokkaat työvälineet säästävät energiankulutusta. Pyrimme pienentämään toimitusten hiilijalanjälkeä tilaamalla suuria määriä raaka-aineita kerrallaan.
Uusiokäyttö
Ravintolan sisustuksessa on käytetty kierrätettyjä kalusteita ja materiaaleja.
Kierrätys
Erittelemme ja kierrätämme pakkauspahvit, metallit, lasipullot, muovit, sekä biojätteen.