KESTÄVYYS

Kestävä kehitys on termi, jota nykypäivänä käytetään liian löyhästi ja jonka liikakäyttäminen johtaa koko sanan tarkoituksen menettämiseen. Meille kestävyys tai kestävä kehitys on yhteiskunnallinen päämäärä ja tietoinen panostus ihmisiä varten, jotta voimme elää yhdessä harmoniassa Maapallon kanssa vielä pitkään. Koska se ei ole tämä planeetta, joka tarvitsee meitä, vaa me tarvitsemme sitä.

MENU JA RAAKA-AINEET

Menumme suunnitellaan kummioittamaan omistajiemme etelä-eurooppalaisia juuria ja perinteitä. Haluamme tarjoilla herkullista sekä monipuolista ruokaa keskittyen erityisesti kotimaisiin sekä eurooppalaisiin kauen raaka-aineisiin. Lounas- ja illallismenumme sisältävät aina suhteellisesti enemmän kasviksia kuin eläinproteeineja luoden täten hyvin tasapainoisen aterian. Käytämme ainoastaan paikallisia, luomu tai biodynaaisia sesongin vihanneksia. Nautamme hankitaan pääasiallisesti kahdelta pieneltä kotimaiselta farmilta, joissa lehmät ruokitaan ruoholla ja kasvatetan laitumilla. Kalat sekä merenelävämme ovat aina 100 % kestävän kehityksen aatteiden mukaan hankittu ja sertifikoitu.

VÄHENNÄ JÄTETTÄ

Yritämme parhaamme mukaan olemaan tuottamatta jätettä toiminnallamme. Emme käytä lainkaan kertakäyttömuovituotteita, kuten elmukelmua tai kertakäyttöpakkauksia, yritämme hyödyntämään raaka-aineta lounaalta illalliselle hävikin minimoimiseksi.  Raaka-aineden valmistelusta muuten jätteeksi jäävät raaka-ainee saavat usein uuden elämän, kuten sitruunankuorista valmistamme herkullita hilloa, leivoksia toteutetaan käyttämällä ylijääneistä leivistä tehtyä jauhoa. Vihannesten kuorista ja kalan roippeista luodaan upeita liemiä.

Kiinnitämme huomiota jätteen vähentämiseen jopa siivouksessa. Emme käytä roskapusseja, siivoustarvekkeemme ovat ympäristöystävällisiä ja sertifikoituaja kuten mäntysaippua sekä käyttämistämme öljyistä valmistetut saippuamme. Olemme myös hankkineet otsonisoitua vettä auttamaan turvallisessa sanitoinnissa.

Jotta voimme seurata toimintaamme ja parantaa sitä, käytösämme on uraauurtava jätehuoltosysteemi. Tämän avulla näemme konkreettisesti panoksemme jätteen vähentämiseksi.

UUSIOKÄYTÄ

Pyrimme aina käyttämään uudelleenkäytettäviä tuotteita ja tavaroita ravintolassamme. Ravintolan sisustus toteutettiin kierrätetyillä materiaaleilla ja pyrimme aina hankkimaan huonekalumme käytettyinä. Mikäli tuotteita tai raaka-aineita toimitetaan ravintolaan pakkauksissa, olemme sopineet toimittajien kanssa, että nämä tyhjennetään ravintolassa ja palautetaan uudelleenkäytettäväksi lähettäjälle.

KIERRÄTÄ

Lajittelemme ja kierrätämme aina huolellisesti pahvit, metallit, pullot, biojätteen sekä väistämättömät muovijätteet. Koska emme ihan vielä toimi täysi jätteettömästi, kierrätys on vähäisintä mitä voimme tehdä. Tavoitteenamme on kuitenkin tuottamamme jätteen vähentäminen, jos ei muuten kuin kiinnittämällä erityistä huomiota kierrätykseen. Haluamme myös tulevaisuudessa pitämään hintatasome kohtulliseena ja tuottamaan laadullisesti makuja, joista voimme olla ylpeitä.

Menus
Call us
Reserve
Elm
Join our newsletter to stay up to date on features and releases.
Subscribe
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Tilata
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! You are now subscribed.
Oops! Something went wrong.
Copyright by Elm Restaurant
Elm's logo